<3

Gud vad jag älskar när jag blir på sånt här humör! Sånt här humör när jag uppskattar allting, varenda liten grej med mitt liv! Det är inte ofta som jag får som här små, ja vad ska man kalla dom, kickarna när allting bara är som det ska! Jag älskar varje liten detalj av mitt liv. Allting. Allt från det välstädade köket, som jag precis gjort. Eller när Ängla bara ligger bredvid mig och bara är så jävla fin. Jag älskar mitt liv!

Det är så härligt när dom här glädjerusen kommer, och det gör dom alltid när man minst anar det. Till exempel en dag som denna, när man inte har någon som helst energi kvar och bara vill gå och lägga sig. Och sen, poff pang, så kommer glädjen. Sakta springer den ända nerifrån tårna och upp i hjärnan, jag känner mig hög! Jag blir bara så förbaskat lycklig!

Jag sitter här och gör egentligen ingenting, och det finns så mycket som behöver göras i lägenheten, städning, diskning, laga mat, fixa och plocka och dona. Men jag kan inte göra något! Jag vill bara tala om för världen hur mycket jag egentligen älskar mitt liv!

Jag har världens bästa familj! Jag har en karl som är som han är, och precis som han är ska han vara, annars är det ju inte han jag blev kär i, och han som jag skaffade barn med, som jag bor ihop med. Han är som han är och det är därför jag älskar honom. Han glömmer bort att gå ut med soporna, han struntar i att plocka undan. Men han är min, och bara min! Vi har ett evigt band han och jag, vi kommer aldrig att kunna komma ifrån varandra helt, och det är jag så jävla glad för!

    

Min dotter, min älskade dotter, hon är den finaste lilla tjejen i hela världen. Jag skulle inte byta henne mot något i världen och jag kommer aldrig kunna älska henne mer än jag gör! För varje dag så älskar jag henne mer, och varje dag tänker jag "hur är det möjligt att älska någon så mycket som jag älskar dig?" Hon är så fin, och så speciell. Hon har legat i min mage, i nio månader (plus övertid) och totalt sparkat sönder min insida, men varje sekund genom graviditeten har jag älskat henne. Så jag trodde inte att jag skulle kunna älska henne mera, men det gör jag! Hon är så go, så söt, så rar och bara så förbannat jävla underbar!

    

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få ett sånt här bra liv. Jag kan inte hjälpa att jag ibland undrar vad jag har gjort för att förtjäna att ha ett sånt här bra liv? Min familj. Min underbara, lilla, perfekta familj. Allting i mitt liv är perfekt. Och hur hade jag kunnat kommit så här långt utan mina föräldrar? Någonstans långt bak i tiden så har ju dom uppfostrat mig till att bli den som jag är idag, så på det sättet är det ju faktiskt deras förtjänst!

När jag växte upp tyckte jag alltid att alla andra hade det så mycket bättre än jag. Att alla fick göra som dom ville men jag fick inte göra någonting. Men nu när jag tänker tillbaka så var jag väldigt dramatisk. Jag har fått den bästa uppväxten som någon någonsin hade kunnat få. Med en mamma och en pappa som har funnits där bredvid mig varje sekund på min väg som jag gått! Visst har vi bråkat, och skrikit, men alltid efteråt har man fått det man egentligen vill, en kram. En mamma- eller en pappakram kommer alltid vara den bästa kram man kan få. Jag saknar det faktiskt. Ibland drömmer jag mig tillbaka och tänker på såna tillfällen när man bara får stå och krama på mamma eller pappa, och gud vad jag saknar det!

 

Men då måste jag ju tänka på Ängla. Jag ska göra exakt samma sak för Ängla! Skrika och bråka på henne men alltid bli sams, och sen ge henne en "berömd" mammakram! Jag kommer göra allt i min makt för att se till att Ängla ska få en precis lika bra barndom som jag hade.

GUD VAD JAG ÄLSKAR MITT LIV!


Så trött men SÅ LYCKLIG!

Har vart på stan med Erika idag, härligt att få komma ut ur den här satans lägenheten och göra någonting. Har ju inte mycket mer liv än att springa omkring här varje dag, städa och hålla reda på Ängla.

Så åkte ner och umgicks med Erika ett par timmar. Var in på apoteket och köpte en flaska. Den är sååå fin så fin så fin! Kanske att jag är flaskberoende, men jag kunde faktiskt inte låta bli idag! Nu har vi sju såna där bra flaskor!

Pether var nere på stan och handlade julklapp till mig idag med, så har var så nojig att jag och Erika skulle råka komma in på samma affär som honom, men vi klarade oss ^^ Och Ängla var så snäll, hon låg vaken hela tiden men hon var så gullig och pratade med lamporna!

Pether åkte till jobbet för två timmar sen så jag och Ängla satte oss och kollade på film, hon var jätte trött! Så la in henne vid halv fem ungefär, och då totalslocknade hon. Så jag kollade en liten stund till på filmen, och sen gick jag också in och la mig, satte mobilen på ljudlös och la den under kudden utifall att någon kanske skulle velat något VIKTIGT! Fick sjuttioelva sms under tiden jag låg där inne, så till slut stängde jag av vibbratorn också. Sen dess, ca 17, så har Ängla vaknat var femte minut och gallskrikit för att sen somna om igen, stackarn! Hon har så hemska mardrömmar. Men nu sen jag gick ut därifrån så har hon sovit hela tiden...

1177 och familjeläkarjouren

Blä, hade hoppats på att jag skulle få en lugn kväll ikväll, det kändes så i kroppen. Sen helt plötsligt så sa Pether att Ängla hade kissat, hon låg naken på mage på sitt täcke. Sen när han vände henne till rygg så ropade han på mig att komma. Så kom och kollade, då hade hon kissat blod. Inte mycket, men lite grann i alla fall och det väcker ju oro. Så ringde 1177, sköterskan frågade om hon hade några sår, men det fanns inga. Hon frågade om hon hade någon feber, visst 38grader men det är ju ingen feber feber liksom. Hon sa att vi var tvungen att åka upp på familjeläkarjouren och ta ett urinprov, det var man tydligen alltid tvungen att göra om det hade kommit blod i urinen.

Så vi fick en tid 30 min senare på familjeläkarjouren på söder. Kom dit, fick sitta i väntrummet i 1,5min. Kom in i undersökningsrummet, satt där en halv minut. Läkaren kom, klämde på Ängla i 1min och sen sa han att det inte var någon fara. Han tog inte ens ett prov. Blä. Så mamma fick komma och hämta oss igen och nu är vi hemma. Kändes lite värdelöst att lura ut mamma i onödan när han inte ens tog ett prov. Men tänk om det hade varit något då? Enda anledningen till att vi åkte var för att sköterskan sa att vi var tvungna ju...

Ängla somnade strax efter 22, men vaknade 22:55 igen. Och hon är fortfarande vaken, hon vaknade ju naturligtvis precis när vi skulle gå och lägga oss.. Men men, hon är jätte trött nu ^^ Ska ta och försöka natta henne så vi kommer i säng!

 
Mammas lilla troll!! <3

Nu så



har jag äntligen tid att uppdatera igen ^^ Pether står inne och byter blöja på Ängla och snart ska dom lägga sig på golvet och busa ^^

Har haft en riktigt bra helg faktiskt, var både karl- och barnledig på fredagen då dom var nere på stan och fikade med farbror Stephan. Sen igår var mamma barnvakt så att jag och Pether kunde mysa. Jag fick order om att vara borta en stund så han fick fixa lite grann hemma. Så jag passade på att låna badkaret hemma hos mamma. Sen bar det av hemåt, då hade han fixat tacos, släckt ner i hela lägenheten och tänt massor av ljus. Och vi åt mat vid köksbordet för första gången sen vi flyttade in!

Hade kanon mysigt igår kväll men räknade hela tiden hur många timmar sen det var jag lämnade Ängla! Sen fick jag höra av min "kära" karl att jag är väldigt gammal i sinnet, för att jag hellre ville sitta hemma igår och kolla på film och bara ladda batterierna när vi ändå hade chansen. Men då var jag tydligen gammal, haha, han ville gå ner på pizzerian och ta en öl och sitta där nere. Mitt svar på det blev att jag inte ville dricka alkohol igår, då sa han "Men du kan ju ta en cola", vilket jag tyckte var helt värdelöst när vi har ca 60 liter hemma?

Haha, det var vår mysiga kväll igår de. Har kollat på "Flickan som lekte med elden" idag, mamma sa att man hoppade till massor av gånger i den, men det var bara en gång som Pether hoppade till. Och jag blev aldrig rädd, kan bero på att jag hade läst boken ;)

Ängla är så go, så go, så go! Och gud vad jag har saknat henne! <3
<3 Mamma älskar dig mer än något annat på jorden, Ängla! <3


En stund sedan

Har inte skrivit på någon dag nu har jag märkt. Kan bero på att vår stationära dator har lagt av helt, fast Pether håller på att installera om den nu. Så just nu sitter jag vid min lilla bärbara, men kan inte lägga in några bilder :(

Haha, och nu när jag vill skriva blogg så vaknade Ängla!
En annan gång!

HON VÄNDE SIG!

Ängla har vänt sig idag, från rygg till mage. Flera gånger om!! Jag är sååååå lycklig! Sen när hon ligger på mage så vrider hon sig till sida, men aldrig hela vägen till rygg igen. Men hon är så duktig min lilla älskling!

Vaccinering



Både jag och Pether har vart iväg till Bomhus hälsocentral idag och vaccinerat oss. Jag var så jävla nervös och typ satt och hoppade på slutet. Men när vi kom in så gick det hur bra som helst. Själva sticket kändes inte alls, otroligt nog och jag vet att det låter osant men det är sant, och det spände bara pyttedytteytterst lite när han sprutade in de där. Det gick ju hur bra som helst, och jag känner mig sååå stolt över mig själv! Än så länge har inga biverkningar kommit heller ^^

Ängla och Pether busade nyss, och tydligen så lekte dom helikopter och Ängla kräktes rakt ner i Pethers mun, mums? Not! Blä, men men, det är sånt som händer, om man är uppe i luften och cirklar. ^^ Just nu är dom inne i badrummet och busar, Pether hämtade mig alldeles nyss och sa åt mig att komma och kolla vad hon gjorde. Då hade han gett henne soppåsrullen att leka med och så hade hon rullat ut ALLTIHOPA, haha ^^ Så de kan gå när inte haspen är på!

   

Har vart iväg och handlat idag med, bränt 3000 kr på mat, cola osv, men det behövdes verkligen. Det var tomt överallt och nu är det överfullt istället! Nygårn hälsar till bloggen btw ^^ Haha. Han har sovit här i en natt redan och ska sova en natt till. Så vi har haft mys allihop och spelat spel, lagat mat och bara umgåts. Var även hem till mamma och hjälpte henne julpynta idag, lite kul att hon vill ha mitt smakråd ^^

Nu sitter vi och kollar på någon film på 6:an, om kineser och den där bruden (Joy) i "My name is Earl". Ska väl ta och kolla lite nu antar jag, den verkar ganska spännande!


Ingen spiral...


Far och dotter sover middag!

Blä, jag ville verkligen sätta i spiralen idag. Men jag fick inte, pga en ganska resonlig anledning egentligen, men jag är lite besviken... Min mens är 2,5 veckor försenad, men varje test vi gör är negativt. Så BM vågade inte sätta in spiralen, för skulle det vara något även om testet visar negativt så begår hon tjänstefel tydligen. Jag skulle ringa in på stubben när den kom, så vi får väl se när den känner för att komma då...

Fan..

Ängla är på mycket bättre humör idag än vad hon var igår, då skrek hon ju så fort man tog i henne. Men idag är hon riktigt lycklig faktiskt, hon skallade mig alldeles nyss, men var lika lycklig för de ^^

Har nästan inte gjort något idag, vart iväg till Bm, diskat och plockat undan :P Det är väl allt. Nygårn kommer hit om ett tag, så ska vi spela spel och ta det lugnt bara. Imorn är det vaccinering som gäller. Usch, det vill jag inte heller, men jag tycker att det är timing för de nu.


Grannfejden

Haha sitter och kollar på grannfejden just nu. Fy satan vilken löjlig anledning att gå med i tv. För att bråka om skateboard rampen ska bort eller inte.

Ängla ligger här på soffan bredvid mig och stoppar ner fingrarna i halsen på sig själv. Det kliar väl i tänderna och sen hela tiden så råkar väl fingrarna glida ner för långt så då hör man "oooaäh" hahah. Hon är väldigt känslig idag med, hon gallskriker så fort man tar i henne, men det kan väl ha med sprutorna att göra kan jag tro. Men man tycker så synd om henne. Sen är hon jätte trött också, hon vaknade vid 18 som hon brukar göra, men sen sov hon 19:30 igen. Sen när jag gick in vid 21 och skulle väcka henne så var hon redan vaken och nu bara gäspar hon :P

Tack för kommentarerna!

Jag gruvar mig...

Usch imorn ska jag sätta i spiralen. Blä vad jag är nervös. Kan bero på att min kära mor har skrämt upp mig och sagt att det kommer göra skit ont.. Enligt barnmorskan så gör det ju inte ondare än att föda barn, och det är ju förståeligt, men jag litar på mamma :P Av någon konstig anledning! Blä!

Ängla har fått 3 månaders vaccinationen idag, en spruta i vardera lår. Usch. Pether fick ta henne dit när han ändå var ledig idag, jag hatar verkligen att se henne få sprutor. Men det kan ju bero på att hon fick så mycket mediciner och grejs uppe på sjukhuset under de 5 dagar som vi låg där. Hon hade tydligen gråtit jätte mycket men just nu är hon lyckligare än vad hon brukar vara, så så hemskt kan det ju inte ha varit uppenbarligen.

Just nu sitter hon i babysittern och kollar på sina händer, hon är såååå söt när hon gör det. Att hon äntligen har förstått att det är hennes händer liksom :P

Idag ska vi bara ta det lugnt, Pether jobbar ikväll bara, annars är det en lugn dag, och gud så skönt det är :)

God morgon Världen!

Ängla sover ÄN, hon somnade ju strax före halv tio igår kväll och det betyder att hon har sovit 13,5 timme nu! Jag förstår inte hur ungen kan sova som hon gör. Men jag springer in och kollar var tionde minut så att hon andas och då ligger hon där med sitt söta flin och knorrar sig lite och sen somnar hon om igen! Det är väl inte normalt att en 3månaders bebis sover 13 timmar i streck?!

Ja kolla så skönt det kändes att skriva så. Min lilla plupp är 3 månader idag! Gud vad tiden går, tänk att det är tre månader sen jag träffade henne första gången. Ganska exakt på klockslaget också, hon är född 07:39 men jag fick inte träffa henne förrän 11:00 ungefär, pga komplikationerna. Men att det har gått så fort? Då är hon ju snart ett år, och sen 10 år, och sen vuxen! Gud...

Jag vaknade av mig själv vid 10, mamma ringde mig direkt. Gud vad jag är trött på min lillebror, han ställer till ett helvete för mamma hela tiden. Han hade kommit hem 05:15 i morse, han skulle vart hemma 20:00 igår. Jävla unge. Jag förstår att mamma inte orkar.. Fy fan!

Jaja, Pether ligger inne och sover han med. Och jag som oroade mig när vi gick och lade oss 4 timmar efter Ängla inatt att jag skulle vara tvungen att gå upp typ kl 06 eller något, jag är helt förbluffad. Vad ska jag göra nu då? När dom bara sover hela tiden?

Haha, innan vi gick och lade oss igår så sa Pether "Om hon vaknar inatt kan jag följa med upp som sällskap om du vill". Och Ängla började knorra sig vid 06 ungefär, så jag gick ut i vardagsrummet och hämtade nappen, passade på att kissa och dricka lite vatten. Sen när jag ska gå tillbaka till sovrummet så står Pether där i dörröppningen:
Jag: "Vad håller du på med? Du skrämmer ju slag på mig!"
Pether: "Men jag lovade ju att kliva upp med dig om hon vaknade."
Jag: "Men ser det ut som att hon är vaken eller?"
Pether (kollar sig omkring): "Nej..."
Jag: "Gå och lägg dig älskling."
Pether (lägger sig i sängen) "zzzzzzzzzzzzzzz!" Efter ca 2sek.

Haha, han är lite go min karl. Nä om man skulle ta och passa på att äta frukost om dom där två tänker sova mera då.

Dopet

Det blev jätte lyckat idag, gud vad nöjd jag är mer dagen kan jag säga! Ängla fick jätte fina presenter, var den underbaraste hon kunde varit i kyrkan och allt gick bara så jävla bra!

Ska försöka komma ihåg alla presenter vi fick:
En ram, med sparbössa av Tant Sara, Tant Annika och Elin.
Ett guldhjärta (halsband) av morfar.
Ett halsband med två delfiner och hennes månadssten av farmor och Kenneth.
En "speldosa", i järn som spelar musik av farfar.
En potta (som är 40 år) med ett blomarrangemang av gammelmormor och gammelgammel mormor.
En glasskål med inskription av faster m fam; farbror med familj, farbror Jimmy och farbror Stephan.
En hopp/gåstol av mormor.
En åkpåse, nallebjörn och världens finaste napphållare av gammelmormor och gammelmorfar.
En stickad tröja+mössa, en body+en tröja av "morbror" Nygårn.
En body+ett par byxor+ett halsband av farbror Lantto.
Ett sparkonto med 1000kr på av "moster" Magda.

Hoppas jag inte glömde något nu, det var så himla mycket, och allt var ju kanon! Fan vad glad jag är att den här dagen blev så lyckad. Ängla blev väckt av Pether vid halv tio när jag och mamma var och fixade i kyrkan. Sen sov hon inte middag förrän mellan 12:30 och 13:00 när vi åkte från kyrkan till kyrkstugan. Och det var ju bara en halvtimme, och därimellan var hon skittrött i kyrkan men gjorde inget väsen för de. Hon var så snäll och skrek inte en enda gång. Det var bara kusin Tindra som lät i kyrkan, hon kände för att prata när alla andra var tysta så vi fick oss ett gott skratt ^^ Det ända Ängla gjorde var att rapa, nysa och kräkas lite på klänningen!

Efter fikat var Ängla också jätte trött så Nygårn skjutsade hem Pether, Ängla och Lantto till oss och kom sen tillbaka för att hjälpa mig plocka undan. Även mamma och mormor hjälpte till jätte mycket, tack så mycket för de! Medan vi fixade klart i kyrkstugan så sov Ängla ordentligt, ca 2,5 timme, hon vaknade dock och ville ha lite mat efter en timme ungefär. Sen sedan 18 så har hon inte sovit ett dugg, efter att ha vart vaken varenda timme sen 09:30 i morse, så hon totalslocknade i min famn efter lite mat vid halv tio. Söta barn!


Här sover hon nästan i hopp/gåstolen!

Jahaja, nu har man en döpt dotter, gud vad jag är lycklig!

Bilder från dagen som varit :)
   
   
Fler bilder finns på min bilddagbok :)


DOP IMORGON



Gud vad jag längtar! Är lite nervös, känns som att vi har en "standard" att nå upp till efter David och Elins dop, men vi har tyvärr inte den ekonomin så jag ska försöka att släppa dom tankarna! Hur nu det ska gå...

Ska iväg med mamma snart och duka upp där borta och så där. Får se om mormor och lillbror nr1 stannar här med Pether och Ängla då eller om dom ska med. Blir kanske lugnast om dom inte följer med ^^

Pether ligger just nu och sover i mitt knä, Ängla sover i sin säng hon med. Hon totaldeckade vid 16 tiden, så vi hann laga mat, äta och sen nu sitta här en stund, riktigt skönt faktiskt!

Hon provade dopklänningen idag med, gud så söt hon blev i den! Den är så fin med brodyren och den lilla mössan som är med ^^ Men mössan var lite liten så vi får se om hon ens ska ha den imorn. Konstigt nog så blev hon inte sur när jag satte på mössan, annars brukar hon bli total förbannad när man försöker sätta på något på hennes huvud!


Trött

Pether och Ängla är nere på stan just för tillfället, hämtar ut dopklänningen, handlar kakor till imorn, och köper ett nagellack åt mig. Men jag får inte veta vilken färg :P

Är skittrött idag, Ängla har kommit in i någon konstig fas där hon ska vara vaken till 2 på nätterna. Hoppas den går över snart, för blä vad dryg hon är. Hon är så trött hela tiden men vägrar sova, och ända gången hon inte skriker är när man står upp och vaggar henne.

Idag blir det till att göra en tårta till folket som inte äter smörgåstårta, sen ska jag och mamma iväg till kyrkstugan och duka ikväll och fixa upp med kakor osv. Sen blir det väl iväg tidigt dit bort imorn igen och fixa dit tårtorna och koka kaffe!

Finally!

Ängla har ÄNTLIGEN somnat igen. Hon vaknade ju då när prällen var här och hon har vart skittrött jätte länge men totalvägrat att sova. Så jag la in henne i sängen med nappen och satte igång hennes speldosa. Hörde hur hon låg och gurglade men nu när jag gick in och kollade så hade hon slocknat. Gud så skönt. Då kan jag äntligen ta lite frukost ( ja jag vet, fy på mig ) och kanske bara ta de lugnt en stund.

Präst besök

   

sten har precis åkt härifrån, hon kom precis på sekunden till 14:00 innan, snacka om perfekt timing. Ängla hade dock somnat ca 15 min innan hon kom, men som tur var så vaknade hon i mitten av samtalet, så dom hann träffa varandra i alla fall ^^

Nu har vi gått igenom alla detaljer, vem som ska göra vad och när vem ska göra det osv. Sen fick vi även reda på att vi måste åka från Bomhus till SÖDRA Bomhus för att fika sen.. Suck. Men men, det får väl ordna sig, alla har ju bilar så.

Ängla var vaken till 02:30 inatt så jag är lite sliten idag, ändå så plockade vi undan i lägenheten innan prästen kom. Allting är nu perfekt, enligt mig. Ingenting är där det inte ska, ingen disk(varken torr eller odiskad), allting är avtorkat osv.

Har försökt få tag på Magda nu, men jävla parlino CPAR sig igen så jag kan inte ringa någonstans. Fan vad trött jag är på parlino nu, det har blivit så här flera gånger. Sist tog det 2 timmar innan man kunde ringa eller messa någonstans... Suck.


Sjuk sjuk sjuk.

Är jätte sjuk idag. Pether var tillochmed tvungen att vara hemma från skolan idag för att ta Ängla, jag orkade inte. Men nu dock, när jag har fått en alvedon i mig och sovit en timme så känns det åtminstone lite bättre. Han ska iväg och jobba senare ikväll men då har jag Sara här utifall att jag inte skulle orka!

Just nu sitter Ängla och Pether och kollar på Förlossningskliniken haha. Före detta hade vi lite kul på golvet alla tre. Jag lade Ängla på mage, hon HATAR att ligga så, men hon hade blivit så stark nu så jag vände inte på henne fastän hon blev sur och då slutade det med att hon bajsade på täcket ^^ Sånt som händer!

Ja som sagt, Sara kommer hit ikväll, det är ju faktiskt tisdag. Desperate Housewives!

Jobbig dag

Svar till Malin: Nej tyvärr, det är bara en dokumentär för skolelever. Tyvärr.

Har haft en väldigt ansträngande dag. Det började med att Ängla för en gångs skull väckte mig i morse. Det var väldigt länge sen hon gjorde det nu, det var väl kanske inte så ansträngande då klockan faktiskt vad 09:30. Så vi gick upp och hon fick lite mat, klädde på oss och sen kom mamma hit ^^

Åkte iväg med mamma till barnens hus och kollade lite. Sen bar det iväg till soc för att mamma hade möte. Medan mamma, pappa och lillebror var inne på möte så gick jag och Ängla iväg och fixade massor av saker. Var in på försäkringskassan och fixade lite, in på Gimlins och bokade bebisfotogrejs :P Sen upp på Martins tvätt och lämnade in dopklänningen! Så jag har fått lite motion idag, för första gången på massor av dagar ^^

Gick efter det ner till soc igen och mötte upp mamma, åkte och handlade. Sen hem till mor och åt mat. ^^ Ängla har haft feber idag, och min feber har blossat upp igen. Så mår jag lika dåligt imorn som jag gjort idag så vet jag inte vad jag göra. Usch!

Nä nu ska jag ta och försöka gosa med min kära familj! <3


Äventyr i badrummet!

Svar till Anonym: För det första, varför kommenterar alla anonymt? Det är ju inte direkt några hemska frågor ni har så varför inte skriva ert namn? För det andra, jo visst det kanske är bättre att lägga henne tidigt. Men jag anser att jag hellre har henne vaken sent på kvällen än tidigt på morgonen då hon och jag oftast inte gör något på förmiddagarna. Alla mina vänner går i skolan, så vad ska vi göra då? Är det inte bättre då att sova fram till 10-11 och sen kunna göra något med mina vänner på eftermiddagen och somna sent på kvällen?

Har precis haft ett roligt äventyr i badrummet med min kära dotter. Hon har varit jätte grinig hela dagen så skulle in i badrummet nu och ta tempen på henne. Det slutade med att hon bajsade ner HELA mig, och då menar jag verkligen hela mig. Hela magen, mina byxor och mina älskade tofflor! Men men, det är sånt som händer. Det visade sig även att hon hade lite feber så nu har snuttan fått alvedon och nu ska vi fortsätta med det vi gjorde innan äventyret ^^ Dvs kolla på "Mysteriet på Greveholm" ^^

Aj aj på mig!

   

Har nästan inte skrivit något alls nu på några dagar, men har inte känt att jag har orkat. Pether har vart sjuk, jag blev akutsjuk igår och Ängla har varit allmänt grinig ett par dagar. Men nu vaknade jag före de andra två så då ska man väl försöka skriva vad man har gjort i helgen :)

I fredags var vi iväg till BVC, Ängla hade vuxit 4cm på 2 veckor! Det är inte konstigt att hon har sovit som hon har gjort, fy tusan vilken växtvärk hon måste ha haft! Så alltså är min lilla plupp 61,5 cm lång nu :) Och så vägen hon 6880 gram! Hon är min lilla tjockis!

Efter BVC och att Patrik åkt hem så fick Ängla stanna hemma så åkte jag iväg till skolan och träffade Erika, åkte med henne till Skutskär och bara umgicks. Lyssnade på bra musik, sjöng singstar, skulle ha spelat bowling på Wii men vi kom aldrig så långt ^^ Vi skulle också ha kollat på "Green Street Hooligans" eftersom att Erika hade en uppgift från svenskan om den filmen, men deras dumma USB ville inte funka så... Vad ska man göra?

Var hundvakt igår, när både jag och Pether mådde som värst. Resterande av min familj åkte till Stockholm och kollade på Monster Jam! Så Wilma och Miranda var här hela dagen :) Pether drog sig ut igår även fast han inte mådde så bra, och pantade all pant vi hade på balkongen, 147 kr :P Sen köpte han godis till sig och lite morötter åt mig, mums mums.

Ängla somnade 23:00 ganska exakt igår, sen sov hon lite oroligt och drömde massor fram till ca 01 när jag och Pether gick och lade oss. Sen vid 06 i morse vaknade jag av att det lät som att hon låg och pratade. Så jag gick upp på toa, drack vatten och tänkte att det var bäst att blanda en flaska mat utifall att hon skulle vakna ordentligt men hon har inte vaknat än! Om 20min har hon sovit i 12 timmar i streck :O Jag blev lite nervös för en stund sen och gick in och kollade så att hon andas, kände först på hennes kind och den var iskall, då fick jag panik och skakade på henne. Hon vaknade inte av det, men jag fick åtminstone se att hon andades!!

Kanske man ska ta och äta frulledull medan de andra sover? :)


Födelsedagsbarn

Blev visst inte så mycket skrivet igår. Var iväg till mamma vid 10 tiden och kom inte hem förrän ca 21 på kvällen. Bakade massor av bullar, både vanilj och kanel, mumsmums ! Sen fyllde min kära kusin 17år igår också så vi gjorde en tårta åt henne med och mumsade på den! Pappa kom och fikade han med :P Så smetade han grädde runt hela Änglas mun, det blev ju kul att torka bort!


Idag kommer Patrik och Lantto hit, idag fyller Patrik år ^^ Så ska fira honom lite smått, tycker det är gulligt av honom att åka till oss på sin födelsedag! Han hade shoppat massor till Ängla igår när han var på stan med sin kära mor ^^ Som hon ska få på dopet antar jag ^^

Tvättstuga idag också, blä. Men det behövs verkligen.

   
Bilder från igår ^^


Klippning av naglar

  
Jag vill inte vakna!<3

Har precis vart in och försökt väcka min kära dotter. Eller ja inte nyss, för en halvtimme sen. Men hon vill helt enkelt inte vakna, så mitt upp i alltihop kom jag på att jag var tvungen att klippa hennes naglar. Det tog en halvtimme men nu är det gjort i alla fall, nu kan hon inte klösa sig i ansiktet längre!

Just nu ligger hon bredvid mig på soffan och sover, hon vägrar vakna ^^ Men det är nog dags snart tror jag, för hon krånglar och lever om hela tiden ^^


UNDERBAR dag!

Ja än så länge i alla fall ^^ Fick som jag ville i natt ^^ Ängla slocknade först vid 22, sen vaknade hon några gånger men somnade så fort vi tog upp henne. Sen när vi gick in och lade oss vid 00:30 så vaknade hon med ett illvrål, så då la jag över henne bredvid mig, så min lillpluppa har sovit bredvid mig inatt! Iof bara i 2timmar sen fick hon flytta över till sin säng igen, men gud så mysigt det var! Kan inte minnas sist hon sov bredvid mig i våran säng! <3<3

En annan bra sak är att jag blev lite chockad idag, Pether hade blandat ny babysemp och ställt in i kylen så att det finns ^^ Det gör han ALDRIG annars, så jag blev riktigt förvånad! Han börjar lära sig ^^

Ängla sover fortfarande, Pether var uppe med henne mellan 07 och 08, och nu sover hon ^^

Blä vad trött jag är idag, fick inte så himla mycket sömn när Ängla låg bredvid ändå, är så spänd i kroppen, vet inte varför. Kanske för att jag inte är så van vid att sova bredvid henne. Sen när jag hade lagt över henne i hennes säng i natt så hann jag lagomt somna så började dom där jävla grannarna ovanför skrika och leva om. Fan vad trött jag är på det här! Måste ringa till störningsjouren, fy fan, dom väcker ju både mig och Ängla!

Mys med film

Ängla har sovit jätte lite idag. Iof så är det inte hennes fel, varje gång hon har sovit så har jag väckt henne. Antingen för att vi skulle till mamma, eller hem från mamma osv. Så nu vid halv tio höll hon på att somna på soffan, har försökt hålla henne vaken men nu efter lite mat totalslocknade hon i Pethers famn. På 2 minuter!

Fick nya sängkläder idag, av mammas kusin Magda, även ett nytt täcke och en ny kudde! Guld värt! Vi behövde verkligen ett till täcke, även en till kudde, har hållt på att slänga en kudde mellan vagnen och sängen hela tiden!

Nu ska jag och Pether kolla på film och mysa, för att sen sova!

Godmorgon



Herregud vad min kära bebis sover! Hon somnade strax före 00 inatt, och hon sover än. Jag kunde inte sova längre, så vid 09:30 klev jag upp, borstade tänderna och åt lite frukost. Var nyss in och drog upp rullgardinen och tände lampan i sovrummet, gick fram och kollade. Men hon har inga planer på att vakna än! Jag förstår inte hur hon kan sova som hon gör!

Hon sov minst 10,5 timme varje natt i Järbo, en natt sov hon från 00:45 till 11:45 :S Det kan ju inte vara normalt för små bebisar?

Bilden är från när vi var hos Änglas kusin Tindra i fredags :)


Home sweet home



Har precis kommit hem från en hel helg i järbo!

Anna och hennes klasskamrat, som jag aldrig kommer ihåg vad hon heter, var här i fredags och filmade om våran del i dokumentären för unga föräldrar. Tidigt var dom här, ca 08 :P Bara för att min mor också skulle vara med, hon har ju varit ung mamma i 18 år liksom.

Direkt efter att dom hade åkt så packade vi i ordning och åkte till Järbo, istället för att behöva ta bussen på lördagen, billigare att åka bil med mor dit. Sara kom dit på kvällen ^^

Igår var vi på fest i Sandviken, hade riktigt trevligt faktiskt, men jag kunde inte bli någe full alls :S Jag drack och drack och drack och drack, men blev aldrig full. Gav upp vid 12, då försvann också allt folk, så väntade på skjuts och vid 01:30 var vi hemma. Vaknade i morse och var inte bakfull, helt otroligt, skulle kanske kunna bero på att jag inte blev någe full igår också. Har haft lite lätt huvudvärk men inge mer.

Farfar var barnvakt åt Ängla medan vi var i Sandviken, och gud så söta dom är när dom sitter i fåtöljen och sover ihop ^^ Världssöta! Och Teppo ser så stolt ut!

Just nu sitter min lillpluppa i babysittern för första gången på hela helgen, hon är ny badad och verkar bli väldigt trött nu ser jag, hon pratar inte med stjärnorna längre, ögonen är på G ihop. ^^ Har plockat undan allting nu, Pether råkade tappa väskan med alkoholen i backen och sen ställde han upp den i vagnen :P Så var tvungen att bädda om hela vagnen, plus att alla våra kläder som låg med flaskorna blev pissblöta :P Så måste tvätta!

Nä nu är de TV och familjemys som gäller! <3


Sova

Ängla har precis somnat, hon totalslocknade i babysittern medan jag och Pether var i köket. Det gick inte ens att väcka henne, så lillpluppan får väl sova för natten nu då. Jag ska ändå gå in och lägga mig nu, Pether ska kolla på en film bara sen ska han också sova :)

Handling

Ska snart iväg och handla med mamma. Fick in pengarna från Trygghansa idag, så ska passa på att handla hem allt vi behöver idag. Där ibland en bitring till Ängla och även en sked ^^

Har kollat på en väldigt bra film idag, "Green Street Hooligans", faktiskt väldigt bra!

Ängla har sovit, sovit, sovit. Hela dagen lång istortsätt. Kanske inte är så konstigt då hon var vaken till 02 inatt! Usch, vi gick och vaggade på henne från halv tolv. Blä så trött jag är idag, och inte nog med att hon somnade sent, hon vaknade tidigt också :(


Dåligt samvete.

Vad fan ska jag göra? Grannen ovanför har damp igen, och nu är jag säker på att det är dom ovanför. Jag hör hur dom springer, skriker och hon gråter. Men varje gång polisen kommer dit så är det ju ingenting? SÅ VAD FAN SKA JAG GÖRA!?!

GRAVIDITETSLISTA

När fick du reda på att du var gravid?
11 december 2008
Blev det en chock? Inte egentligen, hade ju misstänkt det.
Hur gammal var du? 17
Hade du mycket halsbränna? Mm, när jag åt stark mat, blä!
Spydde du mycket? Nej, men mådde illa som satan de första 13 veckorna.
Hade du mycket foglossning? Lite, men inte alls så mycket som jag hade trott.
Ditt sf mått som störst? Oj, 36 cm tror jag. Det gjorde mega höjningen på 1 vecka, från 33 till 36.
Har du fått bristningar? Ja, på höft benen och sidorna, låren och stjärten. Men inga på magen.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag visste inte, UL sa dock flicka, och Pether med. 
Vad hoppades du på? Både ock, men kanske lite mer flicka, eftersom att jag älskar ROSA!
Gick du över tiden? Mm, med 12 dagar!
Födde du för tidigt? Nej.. Men var helt övertygad om att hon skulle komma i juli!
Hur var förlossningen? Som en förlossning ska vara. Bra, smärtsam och inte för lång.
Blev du sydd? Nej, fick bara lite slitningar, men ingenting som var värt att sy sa dom.
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, Pether och två sköterskor (?).
Hade du någon nära med dig? Pether så klart.
Vilket BB födde du på? Gävle
Hur stor var bebisen? 52 cm lång och 3624 gram tung. :)
Blev det en pojke eller flicka? Världens underbaraste lilla flicka!
Vad fick den heta? Anna Ängla Lilian Ahtiainen Gustafsson
Var allting värt det? Helt klart! Hon är min lilla ögonsten och jag skulle inte byta henne möt något i världen!


ajajaj

Har haft en blåsa uppe i gommen, tror den sprack igår för fy satan så ont det gör!

Pether är och jobbar just nu, Ängla sover (äntligen, ska jag tillägga) och jag har precis klockat undan i hela lägenheten, och satt upp post-it-lappar överallt! För att Pether ska kunna göra småsaker också ;) Usch vad bitchig jag lät nu :P Men vad trött jag är på att det bara är jag som plockar och donar hela tiden!

Farfar Teppo har vart här och hälsat på idag, med mormor Annis. Sen helt poffpaff så kom Farbror Jimmy hit och hälsade på :P För första gången. Trevlans trevlans. Har vart till tandläkaren idag också. Lagade ett hål, gick skit bra. Men på något sätt har Pethers tandläkarrädsla börjar smitta av sig, fy fan vad nervös jag va innan jag gick dig :S

Imorn ska jag hem och göra det sista på faktureringen åt pappa, måste få det gjort. Annars är det väl inga fler planer vad jag vet.

Jag har tänkt på en sak. Sen jag blev en "stay-at-home-mom" så har jag börjat följa massa bloggar, tycker det är lika spännande varje dag jag läser. Är min blogg en sån blogg?

Bilder från när Ängla var hos tant Sara och "gammel"tant Annika igår ;)

   
   
   


Dagen D

Elin: Haha jo, jag tror till o med vi fick den pyjamasen av er precis när vi hade kommit hem från bb, om jag inte minns helt galet :P

Idag är dagen d, pluttan ligger fortfarande och sover. Men jag vaknade kl 08 av att jag är så nervös. Uscha. Pether ligger också fortfarande och sover, men jag tänker inte väcka honom. Det är hans eget ansvar att ställa larm så att han vaknar i tid, och han hade inte ens mobilen med sig in i sovrummet inatt.

Wilma ligger här på soffan bredvid mig och sover. Men jag är ju pigg! Låter som att min ängel tänker vakna nu! Tjohejss!

Herre min gud!

  

Jag blir barnledig imorn, inte för att det egentligen ska vara någon stor grej. Men jag blir så... Inte nojig, jag vet inte vilket ordet jag letar efter är... Ja.. Ojojoj, jag vet att allt kommer gå skitbra, jag tvivlar inte en millisekund på de, men jag kommer sakna min lillplupp sååååååååå mycket!

Sara och Annika ska låna Ängla imorn, inte för att jag har bett dom, utan för att dom vill! Jag kommer vara i Skutskär hela dagen medan hon är där, men inte i samma hus. Haha, dock ett hus i från men ändå. Kommer sakna min lillplupp.<3

Lina har precis åkt, hon tog med sig Miranda. Egentligen är jag hundvakt till mamma men Lina ville låna med sig Miranda till skolan imorn, och det gick bra för mamma så inte klagar jag. Nu har vi bara Wilma här hemma och hon är tusan så mycket lugnare!

Pether kommer snart hem från jobbet, och jag ska ta och sova i tid idag känner jag. Så vi får väl se hur det blir med de. Hoppas jag kommer kunna ta de lugnt imorn, tycker faktiskt att jag förtjänar de. Haha, men hönsmamma rollen spelar säkert in om jag känner mig själv rätt!

Måste iväg och fakturera åt far också, tydligen hade jag missat lite när jag var där sist. Hmm.


Kollar på tv

Ängla sitter i sin babysitter och kollar på "Våra bästa år", haha, hon pratade precis med John och Marlena. Men nu när det blev en liten paus så blev hon jätte arg! HAHA!

Min lilla skrutt sov 10 timmar inatt, hon somnade strax innan tolv och sov ända till 09:40. Helt sjuk! Och nu börjar hon bli riktigt sur, kanske ska ta och ta upp henne. Bara för att jag ville blogga! Tjenix!

RSS 2.0