Hmm


Min lillpluppa i sin extremt rosa vagn!

Svar: Jag hörde att man inte fick sätta i dom förrän 16 veckor efter :S Men men det ordnar sig :)

Nä nu är det snart sova time, jag och Ängla skulle egentligen fått en lugn dag imorn, men det blir visst inte som vi hade tänkt. Ska iväg till banken och sen handla lite, sen ska vi göra massa annat, bland annat BVC igen :D Nu ska vi se hur mycket pluppan har växt! 10 dagar sen vi var där :)

Kom ihåg-lapp till mig:
Koka vatten till babysemp,
Plocka undan tvätten,
Bädda sängarna,
Köpa batterier,
Vattna blommorna,
Försöka få in brödet i frysen,
Fylla på blöjförrådet,
Ut med panten på balkongen,
Posta alla brev som behövs,
Köpa tillbringare,
Fixa bildmapparna,
KANSKE dammsuga!


Besök

Min kära svägerska är på väg hit ^^ Hon ska hämta pengar för en present :)

Har nästan inte gjort någonting mera idag sen vi kom hem. Ängla ligger och sover, funderar på att väcka henne vid 20 så att hon är vaken och sover lite mera inatt kanske. Pether gick precis iväg för att ta ut pengar, vad ska jag hitta på då?

Sitter och lyssnar på Miley Cyrus, blir värsta glad av musiken från Hannah Montana filmen ;) Det har blivit min och Änglas rutin nu, när jag matar henne så kollar vi på den ;)
Fy satan vad jag älskar dig! Du underbara unge! <3


Hemma igen

Svar på kommentarer: Jo jag funderar på att fixa såna minipiller. Men samtidigt så kan man ju faktiskt lika gärna nöja sig med kondom, med tanke på att jag ALLTID glömmer piller :S

Hemma från stan nu, har shoppat som tusan. Även klippt mig :P Men nu ska vi ta och käka mat, har glömt att äta frukost idag!

Godnatt!

Svar till Therese: Man får inte äta p-piller när man ammar :/ Dessutom är jag mästare att glömma, så ska sätta i spiral så fort jag får! Men det är ju tidigast 16 veckor efter förlossning...

Nu ska vi ta och gå och sova. Ängla har sovit sedan 20 över 9 ikväll, så hon vaknar väl kring 02 och vill ha mat kan jag tro :)

Mammas lillpluppa!


Dagen efter

Usch, fy på mig. Måste börja tänka på vad vi gör på kvällarna har jag märkt. Har ägglossning idag och har inte varit så smart så vi har vart och köpt kondomer än heller. Har vart och införskaffat mig dagen-efter piller idag. Känns inte som att jag vill bli tvåbarnsmamma inom nio månader!

Godmorgon

Ängla väckte oss nu, kl 10, vilken underbar unge vi har! Även fast hon har varit vaken mera inatt än hon brukar. Fast det skulle kunna bero på att hon sov non-stop, förutom att vi väckte henne ett par gånger, mellan 17:30 och 05:30. Jag förstår inte hur hon kan sova så mycket!!

Fick ett samtal nu på morgonen från Trygghansa, min mamma hade valt att skriva över min livsförsäkring på mig nu istället och då var dom tvungen att ringa och kolla så att det var ok ^^

Stackars rackare

Pether sköter tvättstugan just nu, Ängla sover och jag springer omkring och fixar lite i lägenheten ^^ Pether råkade glömma nycklarna sist han gick ut. Och jag hade stängt av min telefon för att starta om den lite fort. Men så klart råkade jag glömma att sätta igång den igen, så han hade stått utanför i 15 min och försökt ringa och messa till mig för att jag skulle komma ner och öppna åt honom! Usch vad dåligt samvete jag fick!!


Inspelat

Nu har Anna och hennes klasskamrat Nathalie åkt, det var riktigt spännande att spela in det där. Var satans nervös, men det gick ju så klart. Förhoppningsvis får vi en kopia på filmen sen så vi kan se hur mycket vi gjorde bort oss ;)

Ängla sover, och sover, och sover. Herregud, hon har sovit nästan hela dagen. Undra hur vaken hon kommer vara inatt. Vi får hålla tummarna för att hon är inne i en ny växtperiod så att hon sover för att hon ska växa, då drabbas inte natten något av att hon sovit hela dagen.

Imorn skulle vi egentligen ha åkt till Skutskär, jag och Ängla, men Annika blev sjuk, så det blir inget av med det. Men vi ska iallafall iväg till Järbo och hämta Pethers sovsäck som han behöver på torsdag när han ska ut och paddla med skolan.

Städning igen!


Jag och Ängla på Lindex, usch så sur hon va!

Vi har städat hela lägenheten nu igen, det behövdes verkligen..

Pether sitter här bredvid mig och håller på att gå i taket för att den nya datorn har damp. Den vill inte fungera och det gör Pether väldigt frustrerad :P Det är ganska kul att se faktiskt :)

Ängla har somnat efter en förmiddag på stan med min kära mor och lillebror. Lillebror kommer hit vid 16 tiden skulle jag tro, jag blir barnvakt ikväll eftersom mor och svärfar ska på bio. Den nya Stieg Larsson. Sen kommer Anna och hennes klasskamrater (värst vad vackra ord jag kan) hit efter 18 någon gång och ska filma en dokumentär med oss ^^ Som unga föräldrar, det kan ju bli spännande, undra hur Ängla reagerar?


27 september

Ängla har precis somnat i sängen. Jag har äntligen lärt mig hur man ska ligga för att kunna amma i sängen, det känns så jävla skönt. Det tog ju bara en månad ;) Ja som sagt, hon ligger där inne och ser så söt ut :)

Hon och Pether kom till stan vid 11 idag igen, så vi gick ner på Claes Ohlsson och handlade lite sen bar det av hemåt igen, käkade pizza och luftade stjärten lite på gullpluppan :)
     


"stor" städning

Det var meningen att jag skulle storstäda ja, men det blir en liten snabbstädning istället, för att få undan all skit! Har gått ut med alla jävla sopor som stod överallt i hela lägenheten, sen har jag plockat undan allt som inte låg där det skulle ligga. Har dammsugit, bytt dammsugspåse för första gången i mitt liv. Skurat golven så det luktar citron i hela lägenheten. Hade tänkt damma också, men jag tror inte att jag orkar det. Diska ska jag göra dock, vill vakna till en undanplockad lägenhet imorn.

Känner mig faktiskt hyfsat duktig för att ha gjort allt detta! På en lördag dessutom, herre gud jag har inget liv!

Jag saknar mina älsklingar, dom är i Järbo igen... Snyft, har suttit med Ängla på mitt bröst nästan hela dagen! Snyft, vad jag saknar min lilla Ängel!!! <3

Alltid fel

Det blir aldrig som man har tänkt sig har jag märkt. Jag hade planerat på att sova ut ordentligt idag, och bara ta det lugnt för att sen åka hem och kanske städa lite. Likförbannat så ändras planerna på Pether var tvungen att åka hem från Järbo för att hjälpa mig far och flytta. Och jag sitter här, men Ängla som sover. Varför blir det aldrig som man planerar?

Pether är apastressad för att han kanske inte kommer hinna med 18:05 bussen till Järbo igen, han är ju hundvakt. Och pappa stressar för att försöka få Pether att hinna med den. Sen så skulle jag och Pether egentligen ha käkat tillsammans på stan idag också, kommer det hända? NEJ!

Det enda jag glädjer mig åt idag är att jag har fått kramas med min älskade lilla dotter. Det var så mysigt att ha henne på bröstet, sovandes, och bara pussa på henne och överösa henne med kärlek! Saknade henne otroligt mycket inatt!

TRÖTT!

Ängla har varit vaken pö om pö sen 14 tiden ungefär. Kanske 2 kvartar har hon sovit sen dess. Hon gäspar och gäspar hela tiden, men vill verkligen inte somna. Just nu går Pether runt och vaggar henne i lägenheten, det skulle inte förvåna mig om hon somnar bara för att det är pappa som vaggar. Själv har jag försökt sen ca 19 tiden!!

Ska nog snart ta och sova, fick in pengar idag så vi ska iväg och handla imorn på dan. Sen jobbar Pether på kvällen och då ska jag och Ängla ner på stan med Sara ^^

<3

Ängla sover, så jag får en chans att sitta här och bara vara för mig själv en stund. Har precis installerat vår nya kamera, så äntligen slipper vi smådåliga bilder från mobilen!!

Jaha, vad ska man göra nu då? Pether är iväg och jobbar. Och Ängla sover som sagt. Mor har jobbat natt så hon är väl inge sugen på att träffas kan jag tro...

23/9

Ängla ligger nästan, men bara nästan, och sover på Pethers bröst nu. Hon är så trött så det är inte sant, men det är väl mycket intressantare att vara vaken så klart. Hon har vart vaken ett par timmar så det borde vara sovatime en stund nu tycker jag.

Har inte gjort mycket alls än idag, har inte direkt orkat. Vi kollade klart på "Year One", lite speciell film men helt ok. Sen har jag typ varit så duktig att jag har satt in papper i pärmar och skrivit en handlingslista. Herregud vad duktigt jag är... NOT!

Nä, undra om vi ska försöka lägga ner Ängla i hennes säng nu?

Ängla en månad!


Ängla sover gott på pappas bröst imorse!

Nu ligger lillpluppan i sin vagn och sover, hon har gjort det sen ca 19 tiden. Det är Pethers tur att vara vaken inatt så jag ska alldeles strax gå in och lägga mig. Har precis pratat med min kära mor i telefonen, samma människor som var f*ttiga förut är även det nu. Fan vilka omogna människor! VÄX UPP!!!!!

Har haft en jätte trevlig kille vid namn Tommy här idag, haha. Han sålde en bokserie som vi blev väldigt intresserade av, så beställde den idag. Sen har vi beställt en sagosamling också, hihi. Sara har vart här idag med, har haft skit trevligt idag, en helt underbar dag!

Men nu är jag så trött så jag ser stjärnor, godnatt!


Ängla 30 dagar.

Min lilla ängel har äntligen somnat. Hon har vart vaken sen 14:30 ungefär, och sovit ca två kvartar av den tiden fram till nu, kl 20:45. Inte konstigt att hon var trött. Men hon har fått lufta stjärten och gosat med mor, så det är nog därför hon har hållit sig vaken ;)

Vart i Sandviken idag och träffat Cissi en stund. Sen var vi på möte med Bistånd, gick skitbra. Nu äntligen förstår jag allt jag behöver göra varje månad för att få in pengarna, var inte helt säker efter förra mötet :) Men nu har allt löst sig.

Imorn blir en lugn dag, ska sova ut ordentligt tror jag, ja om Ängla känner för de så klart :P Sara kommer på eftermiddagen förhoppningsvis :) Hon slutade vid 16 om jag inte minns hela gääälet, det blir trevligt. Den lilla kickan har ju varit i Thailand i två veckor, så hon har säkert mycket att berätta :D

30 dagar

Herregud, imorn är älsklingen en månad gammal, det känns inte som att vi har haft henne en månad. Och jag kan inte tänka mig ett liv utan denna lilla ängel. Gud som jag älskar henne!

Vi har precis vart på BVC, Ängla har gått upp 720gram sedan förra gången, och vuxit 2cm, fan vad glad jag blir!

Nä nu måste jag ta och plocka undan lite, allt ser ut som en enda röra!

<3


Sover middag ^^

Total vaken när mamma lagar mat!


Trötter

Ängla är jätte trött, men vill verkligen inte sova. Och ärligt talat så förstår jag inte hur hon kan vara trött, hon har sovit hela dagen. Hon har vaknat och ätit, och sen somnat direkt igen. Undra om hon tänker vara vaken hela natten sen?

Just nu står Pether och försöker vagga lillhjärtat till sömns i vagnen, men hon verkar inte ha så stora planer på att sova.

Imorn är det totalt fullt upp tror jag. Vi ska till BVC kl 08:30, hoppas lillpluppan har vuxit till sig ordentligt, jag är jätte nervös för de. Sen efter det ska jag försöka komma ihåg att ringa till prästen och boka dopdatum. Efter det ska vi iväg till Sandviken och träffa Lars och Cissi, för att sen vara tillbaka i Gävle till 13:15 när vi har möte med bistånd. Herregud, jag kommer vara slut efter imorn. Plus att Pether ska jobba imorn med.

Har inte gjort ett dugg idag. Vi var iväg till Coop och handlade lite innan, massa saker, så hela vagnen var nertryckt typ, haha. Ingen fjädring kvar! Det var vid ca 19, och sen dess har vi försökt titta på en film, men Ängla vaknade så det blev inte så mycket med det. *fniss*

Nä nu ska vi försöka få Ängla att somna, så att vi också får sova någon gång :)

29 dagar.

Det blev visst ingenting skrivet igår. Men sånt är livet.

Kusin sov här från fredag till lördag, sen igår var vi på middag hemma hos min kära mor. Mormor är där och hon passade på att göra sin berömda stek med potatis och sås. Satan så gott det var!

Efter det gick jag och Pether hem, skönt med en liten promenad på maten. Vad hemma lagom till sju och Ängla sov till halv åtta tror jag. Sen ville Pethers bror hålla henne en stund, så då vaknade hon.

Kvällen spenderades framför datorn tillsammans med en film på. Började kolla på "The haunting in Connecticut" men det var lite för läskigt för mig, så det slutade med att vi kollade på "Knowing". En film jag varmt kan rekommendera, sjukt bra!

Vaknade nu för ca 30 min sen. Jag är arg som ett bi, men det bjuder jag på. Jag och Pether har delat upp nätterna, för att vi inte ska slita ut oss totalt, kanske fel, men det skiter jag i. Inatt var det hans natt att vara vaken om hon behövde äta, vilket hon gör på 20 min och sen sover igen. Men nu på morgonen så klev han inte upp, hon låg och gallskrek i sin säng, och den j*vla idioten vaknade inte. Så jag tog henne, då fick jag en kommentar "Varför tar DU henne?" Om den satans idioten är vaken ska han väl för fan kunna ta sin egen dotter. Nej usch, vad arg jag är just nu...

Sovatime.

Ängla har sovit i ca 1 timme nu. Så hon vaknar väl, om jag har tur, vid 02 kanske. Min tur att vara vaken inatt, inte för att jag ogärna är det så klart.

Vi har städat iordning i lägenheten lite grann, plockat undan, fyllt på blöjor under skötbordet, fyllt på babysemp, diskat, öppnat brev från babypåsen man fick på BB osv. Nu ligger ingenting där det inte borde ligga.

Min kära mormor var här och hälsade på idag. Kramades med Ängla och var helt överlycklig för att jag och Pether hade skrivit ut bilder på Ängla som present till henne och morfar, hon började nästan gråta!

Vi har vart i Skutskär idag och hälsat på Erika och Jimmy. Väldigt trevligt måste jag säga. Gosat med RRRRalf har jag också gjort, han är så söt. Ängla har varit vaken väldigt mycket idag, så förhoppningsvis blir det en lugn natt. Hon vaknade vid 14:30 när vi åkte till Skutskär och somnade inte förrän 21:30 här hemma. Hon sov en liten stund på bussen hem, men det var inte länge alls. Man riktigt ser hur hon kämpar emot tröttheten, sötnosen där!

Nu äntligen har dom slagit på elementen i lägenheten märkte vi. Det var kokhett på elementen, så underbart! Det har varit totalt iskallt i lägenheten de senaste dagarna, jag bor i mina luddiga tofflor! Hoppas det är varmare när vi vaknar imorn.

Usch, nu är jag helt slut. God natt!

Ängla 27 dagar.

Det var Pethers natt inatt att vara vaken med Ängla, så att jag skulle få sova ut, riktigt skönt! Men tydligen så har  vårat lilla gohjärta inte varit så snäll inatt. Hon har mest velat vara vaken, vilket kanske inte är så konstigt eftersom att hon sov typ hela dagen igår! Men sen har hon tydligen kräkt och bajsat väldigt mycket också. Pether är alldeles röd i ögonen stackarn. Han kom in till mig kvart över åtta och sa "förlåt älskling, jag vet att jag inte skulle väcka dig, men jag klarar verkligen inge mer!" Herregud, jag gick och la mig 22 igår, så det gjorde verkligen ingenting att han väckte mig!

Ängla ligger här bredvid mig i babysittern och Pether hoppade precis in i duschen, det kan väl vara välbehövt eftersom att Ängla kräkt PÅ honom också. Ängla bara ligger och pratar för sig själv, så söt ^^ Hon låg och skrattade åt Pether för en stund sen också, riktigt sött.

Idag så ska vi iväg och handla lite, fick ju in barnbidraget idag. Efter det ska vi väl hem och ta det lugnt ett tag. Sen kommer Lantto igen när han har slutat. Och förhoppningsvis ska vi till Erika i eftermiddag och träffa hennes kille. Men fick precis mess nu där det stod "är hemma och sjuk idag, hoppas jag blir bättre under dagen!" Suck. Jag ville verkligen åka dit...

Ängla 26 dagar.

Idag är en bra dag. Kollade på facebook hur lyckosam jag skulle vara idag. Hela 99% lyckosam idag. Helt underbart. Kan dock säga att jag inte känt mig speciellt extra lyckosam. Det har varit en helt normal dag. Ängla har sovit väldigt mycket kanske, och det är väl skönt :)

Det var "min" natt igår natt att vara vaken med Ängla, så lite trött och sliten är jag allt. Men inatt är det Pethers natt, vilket kan bli kul eftersom att lillpluppan sovit mestadelen av den här dagen. Men det löser sig nog, hon var vaken istortsätt hela dagen igår, så hon sover nog ikapp nu.

Pether och Ängla åkte iväg ett tag mitt på dagen idag, så att jag skulle få vara hemma och bara vila ikapp mig. Men jag har upptäckt att så fort dom går utanför dörren så blir jag helt hyperaktiv, jag blir totalpigg. Sen så fort dom kommer hem så är det som att jag äntligen kan slappna av och då blir jag trött igen. Suck! Det blev inte mycket vilande gjort, satt dock och löste lite korsord här i soffan utan att bli störd.

Uppgraderade vårt internet idag också, från 2-6mb/sek till 12-24mb/sek. Skönt som tusan, har laddat miljarder filmer idag också. Fan, varje film kom ju hem på tio minuter, så det var helt klart värt det :) Måste kanske få hem mera musik imorn. Har ju ca 900gB kvar på den nya externa hårddisken att fylla ;)

Herr Johan Lantto har varit här idag. Trevligt med lite besök och så där. Pether åkte och jobbade vid 16 ungefär, då stannade Lantto kvar och höll mig och Ängla sällskap till 20, då vi följde med honom till bussen. Och nu har vi vart ensamma hemma sen dess, Pether kommer nog hem vilken sekund som helst. Det ska bli skönt, få något i magen kanske. Om vi har tur hinner vi lägga oss och mysa en stund innan mitt gohjärta vaknar. Sen tänker jag tamigtusan sova, är totalslut i huvudet!

God natt för ikväll!

Flyttning

Nu har jag flyttat min blogg, äntligen.
Från http://tessgustafsson.blogspot.com/ och hit.

För inlägg om graviditeten får man gå in på den :)

Kort beskrivning för nya läsare:
Theresé Gustafsson, 18 år från Gävle.
Förlovad med Pether sedan augusti 2008.
Vi fick vår älskade dotter Ängla den
22:a augusti 2009 :)

RSS 2.0