SJUKSKRIVEN.



Ja så är det, är hemma och sjukskriven, haha, till den 21:a. Under dessa två veckor ska jag ha fått komma till neurologen och gjort fler tester. Bl.a. En till MR (både för huvud och nacke?) även kanske ett till ryggmärgsprov... Ajaj. Men men, vi får väl se.

Har suttit här och tänkt efter, någonting måste ju vara fel, jag har normalt sett aldrig ont i huvudet, max 3 gånger om året. Men nu har jag bultande huvudvärk dygnen om.. Suck. Vill inte knapra massa alvedon heller, gjorde det igår så ska verkligen försöka klara mig utan idag!

Lilleplutt sover middag, även fast dom bankar och slår och borrar runt omkring oss i huset. Pether är nu ute i tvättstugan en sväng, och jag sitter här. Ska egentligen damma och putsa fönster idag, men tror inte att huvudet kommer tillåta det. Men Pether är ju hemma hela dagen imorn igen så vi får väl passa på då. Tror jag använde all min energi igår när vi dammsög och torkade golven.

Ikväll blir det kött, pommes och bea! Känns som hundra år sen man åt det. Men det skulle väl kanske kunna bero på att jag bara har ätit urk-sjukhusmat. Nä nu ska jag passa på och vila i 5minuter innan Pether kommer in och vi ska fortsätta se filmen :)


SJUKHUSVISTELSE!

Äntligen hemma från den nedrans sjukan. Har skrivit lite loggbok där borta, dels för att minnas när allt hände och för att det inte fanns så mycket att göra..

I tisdags kl. 12:15 ungefär hade jag precis pratat med mamma, hade haft 40 graders feber natten innan. Kände mig bedövad i ansiktet, typ som tandläkarbedövning, plus att ögonen inte följde med när jag tittade över allt. Trodde först att det berodde på febern, men när den försvann och det där ändå var kvar så ringde jag först till mamma. Hon visst inte om det var normalt så jag ringde 1177 istället. Trodde bara att hon skulle säga att det var normalt, att jag borde gå och lägga mig eller något sådant. I värsta fall så tänkte jag HC. Men hon ringde upp HC medan jag väntade och dom beordrade att en ambulans skulle hämta mig på en gång. Jag blev lite ställd, men klädde på mig och packade ner det nödvändigaste: Nycklar, mobil och plånbok och gick sen ut för att möta ambulansen. Dom kom nästan på en gång, tror dom blev chockade att jag var uppe och gick, dem hade väl förväntat sig någon som var ännu sjukare, haha.

Väl inne på sjukhuset, 12:58, gjordes en massa undersökningar: EKG, CRP(sänka) och massa roliga ansiktsövningar när doktorn kom, haha. Fick blåsa upp kinderna och såna saker för att hon skulle se att allting var som det skulle. Visade sig att jag inte hade lika stark känsel på vänstra sidan av ansiktet och att mitt gomspel(Den där som dinglar i munnen) satt mera lutat åt vänster, men det kan tydligen vara så. Ingen vet om jag brukar ha det eller ej. Doktorn tyckte vi skulle vänta på testsvaren. Doktorn sa att jag skulle åka på en röntgen för huvudet och kolla så det inte var något propp eller så. Vid 16:00 fick jag nål i armen för kontrastet som skulle sprutas in under röntgen, sen 16:20 rullades jag iväg. 16:45 var jag tillbaka på akuten igen. Efter röntgen åkte Pether iväg och jobbade och jag ringde efter mamma. Mötte henne och gick in på akuten igen. Mötte doktorn som sa att min sänka låg på 168 och borde ha legat på 30, därför ville dom göra ett ryggmärgsprov, men det var nu slut på hennes skift så skulle få hennes kollega. Blev ju inte lite nervös då!

Vi fick komma in på ett nytt rum(18:15) jag och mamma, när en sköterska kom in och började lägga fram alla grejor inför ryggmärgsprovet. Jag började gråta, hatar nålar!!! Men det gick bra, kände inte så mycket, det enda som gjorde ont var ju bedövningssprutan, sen ilade det lite bara i höftbenen när han höll på.. Efter provet frågade vi om vi fick åka och äta, hade inte ätit sen dagen före när jag hade kräkts. Och jo visst fick vi åka och äta, men om vi märkte något med mig att jag inte mådde bra så var vi tvungna att komma tillbaka på en gång. Vi var tillbaka till 19:45 och anmälde oss, fick då sitta ute i väntrummet för första gången och vänta. Men bara i fem minuter tror jag. Sen kom doktorn och hämtade oss, han berättade att allting såg perfekt ut men pga sänkan så ville han ha mig kvar över natten.. POFF! Där sprack mina drömmar om att kunna bada när jag kom hem till mamma efter dagens bravader! Men hade ju inte så mycket att säga till om. Vi fick vänta en stund till, sen fick vi åka med en kille under sjukhuset på truck för att komma bort till avd. 120. (Infektionsavdelningen). Blev installerad där och hade det väldigt bra, hade bara förbannat jävla ont i höftbenen efter ryggmärgsprovet, men det finns det alvedon mot ^^ Mamma och Pether kom vid 22 tiden och lämnade lite kläder, böcker och sånt.

Onsdagen började med att 05:30 kom dom in och kollade puls och feber, allting såg bra ut, frisk som en nötkärna! Klev upp vid 07 och det ända felet jag kände var lite ont i ryggen. Dom kom in och gjorde en ny sänka, fick aldrig några nummer på den men den gick åt rätt håll i alla fall. Väntade bara på att doktorn skulle komma in och säga att jag skulle få åka hem. Hon sa att hon skulle konsultera med en annan doktor innan hon bestämde något. Vid 15 kom hon in och sa att sänkan inte var så bra att jag fick åka hem, fast en till natt! Började gråta när dom hade gått, saknade min bebis något enormt! Fick veta av doktorn också att hon hade begärt en MR (magnetröntgen) inom 24 timmar och fick inte åka hem förrän vi fått svar på det. Det hände inte så mycket mera den dagen, låg mest på rummet och ugglade, pappa kom upp med en dator på kvällen, men inget internet eller ljud i den. Haha. Pether och Ängla kom också in en stund! Vid 22 tiden blev jag jätte yr och bedövad igen så akutläkaren tillkallades, men hon kom först vid 01:30 och då hade det gått över.

Dagen efter var lika seg, dom kom in med jämna mellanrum och kollade puls och feber, låg annars där och ugglade bara. Ringde efter en sköterska vid 13 tiden och frågade när jag skulle på MR, men hon sa att dom nu HOPPADES att jag skulle få komma iväg på den just den dagen, det kunde dröja längre tid. Men sen vid 15 så fick jag ett nytt flygplan i armen och rullades iväg till MR. Blev lite snurrig efter det bara men det gick över. Väntade hela kvällen på svar för att kunna åka hem, men fick beskedet att jag skulle få vara kvar till söndag morgon innan svaren kom. Då började jag bli irriterad, ville bara hem! Men som tur var så kunde Pether och Ängla komma en stund då med :) Senare på kvällen ringde jag och sa att jag var yr igen och så, men då sa dom att jag inte behövde ringa på klockan och säga det varje gång, DET VISSTE DOM JU REDAN! BLÄ!

Vaknade imorse av att en sköterska kom in och skulle ta ett nytt blodprov för ny sänka och något annat som jag inte minns vad det hette. Det tog 15 min för henne att hitta en ven som det gick att sticka i, men det kom inte tillräckligt i den så hon var tvungen att ringa efter en annan sköterska som fick komma in och sticka mig igen. Jag som brukar hata att bli stucken, nu har jag vant mig. Nu har dom stuckit så mycket i mig att deti nte finns något kvar att sticka i :P Den sänkan såg i alla fall lite bättre ut så pappa kunde komma och hämta mig vid 11 tiden. Men har bara permission till imorn bitti klockan 08. Då ska jag vara tillbaka och följa upp allting, har ingen aning om vad dom ska göra. Fick höra att jag kanske ska få göra ett nytt ryggmärgsprov. Så vi får väl se! Men nu är jag hemma i alla fall, har så jävla ont i huvudet så jag kan dö! Men tänker inte ta någon alvedon, idag är jag envis. Vill inte tillbaka imorn, men jag har väl inte så mycket att säga till om.

Ska passa på att gosa sönder min bebis här hemma ikväll, även fast hon har mera ögon för Pether, men men.

RSS 2.0