Baka, baka, baka en kaka!

Vi har varit superduktiga idag! Jag fick sova ut, men vaknade av mig själv ca 10:50 tror jag. Gick upp, precis när Pether skulle lägga in Ängla för att sova middag. Så satt vi här vid datorn och kollade på film och käkade frukost. Mitt i filmen så fick jag för mig om att vi skulle städa. Så Pether har skurat hela köket och badrummet idag. Medans jag dammsög och torkade golven (vilket för övrigt inte ens syns längre :S). När han kommer hem ska han få damma i vardagsrummet och sovrummet medan jag sköter tvätten. 5 stora IKEA påsar fulla med tvätt har vi. Fy satan. Plus att jag verkligen skulle behöva tvätta soffkuddsfodralen, Ängla har en förmåga av att sprutspy på soffan, inte kul!

När Pether åkte iväg till jobbet så gosade jag och Ängla en stund, sen fick hon sova igen. Hon somnade vid ca 15:40 och sover än ^^ Under tiden har jag hunnit gjort två satser av Hallongrottor, nu väntar jag på att mamma och Håkan ska komma med några formar, philadelphiaost och florsocker så ska jag göra morotskaka och kladdkaka ikväll ^^ Har ju inget bättre för mig, dessutom har vi 12 ägg som "går ut" idag så måste ju använda dom på något vis :)

Joqe, Linda, Liam och Sara var här igår ^^ Hade väldigt trevligt faktiskt, Ängla och Liam höll handen och så ^^ Käkade tacos och bara umgicks, riktigt trevligt faktiskt :) Nä, nu kanske man skulle ta och göra något annat vettigt?

SHOPPING I VALBO!

Blev varnad iförrgår för att det skulle bli snöstorm och skit här igår, men behövde verkligen åka iväg till Valbo och handla hem lite grejor. Pratade med Linda på morgonen och sa att det inte snöade något alls här, då var klockan ca 09:30. Men direkt när vi hade lagt på så började det snöa. Bara lite lätta flingor så tänkte att det inte skulle göra så mycket. När vi sen gick till bussen så hade det börjat piska på lite grann, men what the hell.

Kom till Valbo, gick inne på köpis och shoppade först upp 500kr, till Ängla. En ny mössa, några bodys, några byxor, nya strumpor, en ny pyjamas och lite smått och gott. Sen gick vi över till IKEA och käkade, matade våra små knyten först så klart. Sen när jag stod i kön och skulle beställa min och Lindas mat så hörde jag ett sånt där glädjeskrik som bara Ängla kan göra. Hela restaurangen blev tyst i några sekunder, haha. Efter maten så gick vi runt på IKEA, jag packade på mig saker som jag trodde skulle kosta mer än jag hade råd med, men slutsumman stannade på 433kr, inget farligt pris för allt som jag köpte. ^^

Gick sen in på köpis ett tag till, Linda köpte en t-shirt och sen när vi skulle gå till bussen så hade Liam lyckats kasta ur sin mössa ur vagnen, så då blev det akut in på Kappahl, där jag köpt Änglas nya mössa, så köpte hon en ny mössa :) 10 kr, jätte dyr ;)

Satt mig på bussen hem, ringde till Håkan (som hade mammas hund medan jag var på IKEA) och sa att jag var på G hem, och skulle vara hemma till ca 17:30. Ringde till Magda och sa samma sak. Klev av bussen här hemma ganska exakt 17:30 och fick verkligen SLÄPA med mig vagnen genom ca 20cm nyfallen snö. Bara det är ju svårt i sig, men så hade jag ju shoppat lite mycket också så det gjorde ju inte saken lättare. BLÄ!

Håkan kom precis när jag kom fram till porten, så då fick jag lilla vovvsingen. Hade precis plockat upp och klippt bort alla lappar på allt när Magda kom med en "lagom" stor påse med saker från Ullared. Pether fick 2 t-shirtar, jag 2 byxor och 3 tröjor. Ängla däremot fick säkert 10 bodysar, 2-3 byxor, ytterkläder (för dagis), strumpor, vantar, klänningar, strumpbyxor och massa massa mera! Så hela hennes garderob är nu nydekorerad höll jag på att säga :P De mesta kläderna var ju i stl 74, så om ca 1-1,5 månad kan hon ha alla dom grejorna. :)

Tack så mycket till Magda för alla fina saker! Och tack så jätte mycket till Linda och Liam för kanontrevligt sällskap i Valbo hela dagen igår :) <3

Just nu ligger min plutt och sover. Hon vaknade ca 08:30, sen somnade hon 10:15 ungefär, och sover än :) Hon har blivit så trött min lilleplutt. Men hon växer ju lika mycket som hon sover också tror jag ^^ Hon hade vuxit 4cm och exakt 1kg på en månad :) Så nu är hon 67cm och vägen 8770 gram :)


God, nej, helvetes morgon.

Har vart vaken i ca 3 timmar nu, Ängla vaknade 05:50, men det är väl straffet man får för att man nattade henne för tidigt igår kväll. Hon satt här vid 20:30 tiden och bara nickade i Pethers knä, ögonen slöt sig även fast man pratade med henne, så då tänkte vi att hon kanske skulle sova till 8 ändå, som hon brukar göra när hon är så trött. Men icke sa nicke! Lillpluttan kände för att vakna då, och som sagt, det straffar sig själv ;)

Nu sover hon igen, eller hon har gjort det sen åtta. Var in och kollade på henne alldeles nyss, hon ligger med täcket halvt över huvudet, så sött!! Pether och Sara sover också, men Sara kommer väl upp snart. Vi ska iväg till Norberg och få henne fotograferad idag ^^ Ska bli riktigt kul att se faktiskt :) Jag kan inte gå och lägga mig heller, har redan duschat och fixat med allting så lägger jag mig nu är 1 timmes arbete förstörd ;)

Shoppa shoppa shoppa!

Var på stan igår, fick in barnbidraget och lite pengar som jag jobbat för, yeeeeehaw! Så igår var det shopping på hög nivå, plus att vi hade två presentkort på Stadium, jag och Pether :D

Jag kom därifrån med massa nytt smink, en lång KNALLROSA tröja, ett par nya jeanstights och en ny BH! Ängla fick 4 bodys, 2 byxor och 3 strumpor. Pether dock fick bara kalsonger, haha! Sen unnade vi oss faktiskt kött och pommes igår kväll! Och satan så förbannat jävla gott det var!

Idag ska jag och Ängla åka iväg med mor vid 13 tiden, hon skulle iväg på ett möte då och jag måste ner och lämna in papprena till soc, plus att jag måste köpa lite saker på stan ^^ Sen ska tanten få släppa av mig vid Coop på vägen hem så ska jag kryssa av lite grann på listan som vi behöver handla hem. Men gud så jag längtar till onsdag, då har alla månadens pengar kommit in.

Magrullning ;)

Ängla ligger på golvet och luftar medan jag springer omkring och fixar lite. Men hon rullar bara över på mage hela tiden, och det är inte det bästa när man precis har hällt i sig 220ml mat ;) Så hon bara kräks, så lägger jag henne på rygg, men 30 sekunder senare ligger hon på mage igen och kräks :P
Hon har faktiskt blivit riktigt stark min lilla tös, hon kommer nästan upp på knä när hon ligger på mage, och snart kan hon sitta alldeles själv, hon är jätte duktig! Haha, hon ligger på mage just nu och skriker för fulla muggar. Och inte för att hon är sur utan för att hon vill dra sig framåt men inte är tillräckligt stark ;)

Ska iväg till Erikshjälpen sen när Ängla ska sova middag, ska ta och promenera dit och få lite motion på köpet. Efter det ska jag och Ängla möta Pether och gå på stan ett tag innan han börjar jobba kl 17. Ska bli härligt att få komma ut och göra något för en gångs skull. Idag är första dagen på 1,5 vecka som jag ens sminkar mig. Måste göra det oftare :P

Tack för kommentarerna fresten och som svar på en fråga. Jag vet att dom tog bilden på Ängla från Facebook. Men förhoppningsvis så hittar dom idioterna inte ens på bloggen. :)

Nä nu ska jag ta och vända tillbaka min lille tös på rygg och sen är det diskning som gäller ;)

Säkerhetsskäl

Tänker nu hädanefter inte lägga upp några bilder här på bloggen, utan vill man se bilder får man kolla på bilddagboken. Dom flesta vet varför, och dom som inte vet kan gå in på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6428781.ab och läsa.

Har inte gjort så mycket dessa dagar som jag inte skrivit. Hade en riktigt dålig dag igår, kändes som att jag skulle gå under, som tur var så var Pether hemma hela dagen nästan och kunde ta Ängla. Mamma och mormor var också här igår, lagade mat och bara umgicks. Men men, alla har vi dåliga dagar, man får helt enkelt ta sig i kragen och gå vidare, eller hur?

Är barnledig idag, Ängla är i Skutskär hos Sara och Annika. Saknar min bebis så mycket! Men hon kommer hem nu vid halv åtta ungefär. Ska då gosa sönder den lille plutten! Man vet verkligen inte vad man har förrän det inte är här. Även om jag bara har lånat ut henne över dagen, haha. Igår kunde jag nästan inte ta i henne utan att bli irriterad, och ja jag vet, man får inte säga så. Men det är faktiskt sant. Men idag när jag inte har någon att ta hand om så känner man verkligen att utan henne har jag inget liv!

Haha, en liten del är faktiskt komisk med det som har hänt dom senaste dagarna, och bra så klart. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=593353 Det som hände kom med i norska tidningar också!

Änglas andra framtand i underkäken har också tittat fram såg jag idag fresten, när jag kollade i munnen på henne! Båda nedre framtänderna är nu uppe, inte helt, men några millimeter! Och gud så lycklig jag är!!!

9:e januari.

Ja som sagt så har ju min lille tuttinutt fått sin första tand nu! Och som hon tuggar på allting, över allt och ingenstans. Hon är så gnagtokig så det är inte sant! Men hon är ju så go, varje gång man kramar på henne så försöker hon gnaga en på halsen, haha.
När vi busade igår kväll hon och jag så gjorde jag likadant, mumsade henne på halsen och gud så hon skrattade! Precis så som hon brukar skratta när Pether leker flygplan med henne! Bebisskratt är nog det bästa som finns tror jag, varje gång hon skrattar så gråter jag för att det låter så sött! <3

Har suttit och kollat på Ikeas hemsida nu, tänkte få för mig att åka dit någon dag och handla hem lite saker som behövs. Ett badrumsskåp, hyllor till hallen och massa saker till Ängla som jag tyckte var ganska nödvändiga i alla fall :) Det ska bli skojsigt, mamma hade inte tid att skjutsa på måndag men tisdag blir det nog förhoppningsvis, om jag har hunnit få alla pengar till då vill säga.

Jag har precis suttit och haft en liten diskussion med min mor på telefon igen, angående min bror. Han var här i kanske 2 timmar igår för att mamma inte var hemma och pappa skulle hämta honom. Och sen när han hade åkt så visade det sig att han hade stulit från oss igen, så jag messade med honom och han erkände. Men jag är så jävla trött på att saker ska försvinna. Vi har ju lärt oss från andra gånger när han har vart här att man inte kan lämna honom ensam, men vad ska man göra då? När man måste byta blöja på Ängla, eller gå på toa, eller bara gå in och natta henne som tar ca 20sekunder. Han hinner ju på den tiden.. så jag har förbjudit honom att komma hit mera nu, sa det till mamma också så att hon vet om det. Sen skulle jag följa med på mötet med soc på måndag för att tala om för hans soctant och gubbe hur han är.
Finns det inget behandlingshem för kleptomaner? 

Pether är på jobbet, han åkte för en timme sen, Ängla somnade kring halv tolv så hon vaknar nog snart, och det hoppas jag verkligen att hon gör, det är så tråkigt att vara vaken själv när inte Pether är hemma. För om jag skulle börja titta på en film eller någonting nu så skulle hon garanterat vakna. Och allt vettigt är redan gjort, det finns ingen disk och ingenting att plocka undan. Damma tänker jag inte göra. Det är faktiskt upp till Pether att göra det, det var 2 veckor sen han lovade mig att han skulle göra det nu.

Nä blä. Om man skulle skriva ner lite fler recept kanske? Fick för mig om att göra det för några dagar sen, för att sen, när vi får pengar prova recepten på Pether. Det är väl det ända som finns att göra här hemma nu kan jag tro.



Ängla har förstått att man kan hålla balansen bättre med armarna utsträckta. Så här satt hon i ca 2 minuter utan att behöva ryggstöd på Pethers ben häromdagen! Hon är så duktig min lilla tös! <3


TÄNDER!

Änglas första tand har ploppat upp genom tandköttet, den river en på fingret när hon gnager! Och syns gör den med :D Gud så lycklig jag är! Det förklarar ju varför hon har varit lite sur dom senaste dagarna ! Oh gud så glad jag är! Min lilla tös bara utvecklas hela tiden! <3<3<3

4:e januari.

Vilken dag det har varit :) En riktigt bra en :) Gavlegårdarna var här på morgonen och lagade våra rör under diskbänken, för TREDJE gången. Men nu verkar det inte läcka nå mer, skulle ju kanske kunna bero på att han bytte massa saker den här gången.
Vaknade faktiskt nästan totalt frisk idag med, har bara varit lite småtäppt i näsan, men allt annat är som bortfluget och fan så skönt det är! Att kunna göra allt man normalt gör, om än så bara småsakerna, som man var alldeles för utmattad för att göra under dessa dagar!

Var iväg med mamma idag ner på stan, stannade först vid Korsnäs och åt, pepparbiff ^^ Mums säger jag bara! Sen bar det av ner på stan, mamma skulle pierca sig. Men så visade det sig att alla som kom in på Redrum hade bokat tid kl 14, vilket vi också hade. Plus att hon som skulle pierca inte var där. Så ca 14:30 fick vi komma in, och då visade det sig att mamma och piercaren hade lekt med varandra när dom var små! Så liten världen kan vara ibland. Haha. Jaja, det slutade med att jag också gick därifrån med hål i naveln ;) Så jag är jätte nöjd nu :)

Efter detta så har jag vart hemma, plockat ner alla julgrejor, som nu ligger i den andra soffan dock i väntan på en låda. Jag har bytt gardiner och dukar, dammsugit, torkat golven, diskat osv osv osv. Blä, min rygg känns att det finns nu i alla fall. Men jag känner mig duktig :) Ängla ska sova hos mamma inatt, hon ville låna henne sa hon igår. Men då sa jag lite halvt nej. Hon är fyra månader och har redan sovit borta från oss 5 nätter, dock med oss i samma hus en gång men med Teppo som barnvakt. Det känns lite fel. Men mamma insisterade och sen lät det väldigt lockande att få allt detta gjort, och Ängla har varit så grinig dom senaste dagarna så jag hade inte fått det gjort annars. Får ju hem min lilleplupp imorn i alla fall!

Så nu återstår det bara att varva ner lite grann, kolla på någon bra film, eller dokumentären som jag skrev om i förra inlägget haha. Ska bara ladda om batterierna ikväll och sova ut som fan imorn! Det tycker jag att jag förtjänar faktiskt! Pether jobbar just nu, men han skulle få skjuts hem med Stephan som nu har börjat på hans jobb. Så skulle han följa med upp och ta en kopp kaffe, så trevligt!



Anna Ängla Lilian Gustafsson Ahtiainen
Gud vad jag älskar dig kära barn! Du är det bästa i hela världen! Du gör mig alltid glad, du får mig alltid att skratta. Varje gång jag ser dig så blir jag alldeles varm inombords! Du är det bästa jag har, det bästa jag gjort och det bästa jag någonsin kommer kunna ha i mitt liv! Är så lycklig att jag har dig i mitt liv! <3


Buselibusbus!

Vaknade med en stor klump i halsen vid 04 inatt, jag som trodde att jag började bli friskare igår. Men tji fick jag. Men nu under dagen så har det blivit bättre, hoppas jag har turen så att det försvinner nu, en gång för alla!

Pether har jobbat idag, så jag ringde mamma, Richard kom och hämtade mig och Ängla vid 16:30 ungefär och så var vi hemma hos mamma idag. Jag lånade badkaret och kurade ner mig i, och Ängla har varit jätte knepig hela dagen. Så fort hon inte har fått som hon vill så har hon skrikit. Och när pappa höll i henne innan blev det illvrål! Mamma trodde då att det var för att hon är blyg, men så fort hon kom till mig så blev hon lugn. Sedan när hon fick komma tillbaka till pappa så var hon lugn och skrattade den första minuten sen blev det illvrål igen. Men det skulle kunna bero på att hon bara har sovit ca 1,5 timme idag på dagen.



Nu för en liten stund sedan så busade hon så här med Pether ;) Och så hon skrattade, och skrattade. Det är så roligt att höra när dom busar så. Och så fort hon såg Pether innan när vi kom hem så kom jordens jätte flin fram! Hon blir nog en liten "pappas" flicka ändå. Men det återstår ju att se ;)

Just nu ligger lillfisen i pappas knä och får mat, ska ta och natta henne så fort hon har ätit klart, sen ska jag kolla på en dokumentär som jag laddade hem innan idag, om Titanic. Efter det är det nog sängen som kallar även för mig. Ska ner på stan med mamma imorn och trixa och fixa. Sen får vi se om Ängla ska sova där imorn, mamma ville låna henne sa hon. Men det beror på hur ont hon har ;)

Nä nu ska jag sitta och kika lite på min kära familj och tänka på hur lycklig jag är ;) <3


1:a januari.

Ja då var det nytt år igen ^^ Har haft den BÄSTA starten på det nya året som jag någonsin hade kunnat få, eller inte. Är totalsjuk. Ont överallt, och då menar jag verkligen överallt, plus att jag är snorig och sover mest hela tiden! Blä!

Var bara hemma igår, gjorde verkligen ingenting, Pether och Ängla var iväg till Järbo och firade Elin som fyllde 22 år igår :) Jag däremot var hemma hela dagen och bara kurerade mig, drack litervis med thé och låg nerbäddad. Eller ja det hade man ju kunnat önska i alla fall. Jag satt mest framför datorn.

Ängla har börjat springa omkring i sin gåstol :) Hon är så söt när hon åker i den, för hon blir lika förvånad varje gång hon inser att hon kan röra på sig! Och hon älskar julgranen! Just nu står hon och pratar med den för fulla muggar och försöker att gå rakt in i den! haha. Hon är för go min lilla tjej! Det värsta med att vara så här sjuk är nog att jag inte kan hålla på med henne så mycket som jag vill göra! Orkar inte hålla i henne mer än korta stunder, och jag får verkligen inte pussa på henne nu! Vill inte smitta henne!

Skulle egentligen ha åkt till Joqe och Linda idag, men jag är alldeles för sjuk för de. Suck. Hade verkligen sett fram emot att åka dit. Men men, sånt är väl livet. Nä nu ska jag ta och dra bort min kära lilla dotter från granen så att den inte välter över henne!


RSS 2.0