Tankar och funderingar

Först och främst vill jag att alla ska veta hur mycket jag älskar min familj. Varenda en i den! Min mamma är den bästa mamman man kan ha i hela världen, hon gör allt för att hela familjen ska vara samlad, och jag kan förstå att det är jobbigt för henne när ingen annan ens anstränger sig för att hjälpa till! Pappa, du är den helt klart bästa jag någonsin hade kunnat få! Synd bara att du jobbar så mycket! Mina lillebröder, visst nu är problembarn så det bara skriker om det, men ni är mina småsyskon ändå och jag kommer alltid att bry mig om er. Finnas här när ni behöver det, och alltid lyssna!

Pether, du är den bästa vännen jag äger och har. Och jag kommer alltid att älska dig, för den du är och för att du har gett mig Ängla. Underbarare barn finns det inte! <3<3

Jag har suttit och pratat med en av jordens underbaraste människor på msn och kommit på att jag har ganska många bollar i luften på samma gång. Jag satt här igår kväll och funderade på varför det känns som att min värld är på väg att raseras. Varför jag inte har någon energi och varför det känns som att jag håller på att sabba allting. Och nu när jag pratade med honom så kom jag på de. Jag har alldeles för mycket på gång samtidigt. Vi har dopet som är i full gång, och ja jag har läst det vissa har skrivit, så jag ber om ursäkt för att inbjudningarna kom iväg för sent, men vad ska man göra då när företaget som skulle skicka inbjudningarna till oss aldrig fick iväg dom? Det är massor kring dopet som jag håller på att få magsår över. Måste baka, måste handla, måste prata med prästen, måste fixa och dona. Och jag vet att vi aldrig kommer få ett sånt överdådigt dop som Änglas kusin hade, men det beror på att vi inte har ekonomin till de, jag önskar verkligen att vi hade de... Men det är inte så..

Förutom dopet så har jag en familj som strular till tusen. En liten lillebror som tycker om att inte göra som någon annan säger till honom, som att vara ute och springa på stan till 12 på nätterna även på skoldagar, han är 13 år. Han skiter i att svara när man ringer och riskerar att bli iväg skickad till fosterhem igen. Sen har vi mamma som är helt förtvivlad över detta, men vem kan klandra henne för de? Hon kan inte jobba pga att han bor hemma, så hon har inte mycket till liv, men det är ju inte hennes fel. Hur skulle man själv må om man bara satt hemma på dagarna och inte kunde åka någonstans pga att sonen är borta?

Sen har vi min andra lillebror, som är jätte ledsen pga att han inte kan flytta hem, som han väldigt gärna vill. Jag önskar att han kunde göra det, det gör mamma också. Men det går inte. Varken mamma eller pappa har plats. Så han tycker naturligtvis att det är jätte orättvist att Sebastian, som inte sköter sig, får flytta hem, men inte han som verkligen sköter sig. Och självklart borde det vara åt andra hållet, men nu är det inte så. Och med allt detta så blir ju så klart mamma helt förtvivlad för att hon får dåligt samvete. Och vem kan klandra henne för de?

Pappa om du läser det här, så är det inte gnäll eller något illa menat, bara fakta. Pappa jobbar väldigt mycket och har precis flyttat till en liten lägenhet så stor som han behöver. Och han jobbar och jobbar och jobbar. Så han har inte så mycket tid för familjen, tyvärr. Men det är väl klart att han måste få jobba om han vill? Men jag fick ett väldigt ledsamt sms av min äldsta lillebror igår, det stod "Jag har en pappa som älskar mig, det vet jag, men han har aldrig tid att visa det!" Och det kan nog stämma. Och jag vet faktiskt inte vad vi ska göra åt det!

Sen har jag min kära lilla familj som bor med med. Ängla hon är så klart som en bebis ska vara. Hon skrattar, hon gråter, hon äter och hon sover. Men även hon har så klart dåliga dagar, och när hon har det så får inte jag så mycket energi till annat, det är väl inte så svårt att förstå? Men jag försöker få energi över till att t.ex. städa undan här hemma. Plocka undan och damma och dammsuga och torka golvet osv. Men jag får aldrig något för det, allt som Pether säger till mig är att det inte behövs och att jag ska sluta göra sånt. Och om jag ber honom om hjälp så får man bara suckar tillbaka. Visst, jag förstår att det inte är kul att städa, men jag mår dåligt när jag ser hur det ser ut i den här lägenheten, men det är ju bara jag som plockar undan..

Om jag nu sätter mig här och klagar så är det bara massa människor som kommer säga "du gav dig in i leken, då får du leken tåla",.. När tappade jag bort alla människor som fanns där och stöttade mig förut? Och lyssnade, strök mig över ryggen och lät mig gråta på deras axel? När blev jag den starka som alltid skulle lyssna och stötta? Finns det ingen som kan låta mig få bli liten och skör igen? Jag tror att jag behöver de.. För snart orkar jag inte mera.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag vet vad du menar... kände likadant när jag fick min första. Vart tog alla vägen liksom? Kompisar och alla andra, fanns ingen kvar som verkligen lyssnade och förstod.

En sak som hjälpt är att jag lyckats släppa på kontrollbehovet hemma, allt måste inte vara tipptopp hela tiden. Det går heller inte för den delen med ett yrväder på snart fem år. Ta tag i det viktigaste o tänk sen att "jag duger och gör allt för mitt barn"!



Styrkekram till dig.

2009-10-30 @ 19:28:00
Postat av: Anonym

Livets stenar:



En filosofiprofessor stod framför sin klass och hade några grejer

upplagda framför sig på katedern.

När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började

fylla den med stenar, ca 5cm i diameter.

Därefter frågade han klassen om burken var full?

Klassen höll med om att burken var full.



Professorn plockade då upp en låda med grus som han hällde i burken.

Han skakade sedan lite lätt på burken och gruset föll naturligtvis på

plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han

klassen igen om burken var full?

Studenterna höll med och skrattade.



Nu plockade professorn upp en låda med sand som han hällde i burken.

Självklart fyllde sanden igen de övriga håligheterna.



-"OK" sade professorn, "Jag vill att Ni skall se på denna burk som era

liv. Stenarna är viktiga saker: Familjen, partnern, hälsan, barnen,

saker som även om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar,

skulle ditt liv fortfarande vara fullt.



Gruset är andra saker som har betydelse, ditt jobb, ditt hus, din bil

etc. Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro".



"Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus

och stenar. Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid

och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv

för saker som är viktiga för dig. Observera noga de saker som är

vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till

läkaren. Tag med din partner ut för att dansa. Det kommer alltid

finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på

middag och gå ut med soporna. Se därför till de större stenarna först

- saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar.

Resten är endast sand".



En student steg fram och plockade upp burken, som alla höll med om var full,

och började hälla en burk med öl i den. Självklart fyllde ölen upp resten

av burken. Nu var burken verkligen FULL.



Moralen i denna historia är följande...



Det spelar ingen roll hur fullt ditt liv än är, det finns alltid plats för öl.



Typ, liksom.

2009-10-30 @ 19:33:14
Postat av: Emelie andersson

Det ordnar sig gumman, även fast de är jobbigt. Så kommer det ordna sig :) Försök prata med din familj och så, så kanske du mår bättre av det ialla fall :)

2009-11-01 @ 18:18:59
URL: http://emeliieanderssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0